Fasadkraft Väst AB

Renovera tegelfasad i Göteborg

I Göteborg och dess omnejd finns det en stor efterfrågan på expertis inom renovering av tegelfasader. Vår långa erfarenhet och breda kompetens gör oss till det självklara valet för både privatpersoner och företag som behöver restaurera eller förnya sina tegelkonstruktioner. 

Kostnadsfri offert & rådgivning

Tegel fasadrenovering - Vi lagar din tegelfasad

Vi hjälper fastighetsägare, företag och privatpersoner i Göteborg med omnejd att renovera sina tegelfasader. Vi utför även nyputs, tilläggsisoleringar och murningsarbeten, samt altan- och balkongarbeten. Inom lagning av tegelfasad kan det bland annat ingå: 

  • Sprickor - Vi lagar sprickor i tegelfasaden.
  • Lagning av fogar - Fogarna mellan tegelstenarna kan bli slitna. Vi fogar om.
  • Att slamma tegel - En tunn puts läggs på fasaden så väggen återfår sin glans.
  • Byta tegelfasad - Vi byter din tegelfasad om den är sliten eller om du vill ha en ny färg.

  • Lång erfarenhet

  • Nöjda kunder

  • Bra priser

  • Hög kvalitet

K-märkta byggnader och restaurering av äldre tegelhus

Att restaurera tegelfasader på byggnader med kulturellt värde kräver både expertis och passion. Det är en unik uppgift att arbeta med historiska material för att återge byggnaders ursprungliga uttryck. Renoveringsarbeten på sådana fastigheter innebär ofta användning av specialtillverkade tegelstenar med unika dimensioner och utseenden. Eftersom det är svårt att hitta gammalt tegel blir tillverkning, gjutning och färgning ofta nödvändiga metoder. Det är givande att medverka till att bevara värdefulla kulturbyggnader.

Prisförfrågan

30 års erfarenhet av att tegelfasader

Med mer än 30 års erfarenhet hjälper vi kunder i Göteborg med kranskommuner med allt ifrån behandlingar med fasadputs och att putsa fasadens tegel till hela fasadrenoveringar och nybyggnationer. Vi utför även omfogningar av tegelfasad i Göteborg. Allt detta gör att du som kund kan vara säker på att du kommer att få rätt hjälp till din fasad, ny som gammal. fasadbehandling du vill ha och behöver från vårt kompetenta utbud redan idag.

Vi utför även nybyggnationer med tegelfasader

Våra fasadtjänster och behandlingar gäller inte bara putsning av gamla tegelhus eller byten av tegelstenar på väggen vars fasad behöver bytas ut helt - utan även nybyggnationer där en helt ny fasad ska sättas på plats. Det gör att du kan få en helt ny tegelfasad, alternativt en omfogning om fastigheten är äldre. Vi är noga med att ge våra kunder den hjälp som behövs.

Fullständig garanti på alla våra tegelfasad renoveringar

För att du som kund ska kunna känna dig trygg med oss erbjuder vi fullständig garanti på alla våra arbeten, och vi har även Länsförsäkringars trygghetsgaranti. Vi är noga med att ge dig den personliga service du vill ha och behöver. Med ett gediget kunnande av branschen kan du vara säker på att jobbet kommer att bli kompetent utfört, oavsett om du har beställt inom putsning eller fogning av tegelfasad.

Vanliga frågor om renovering av tegelfasad

Hur länge håller en tegelfasad?

En tegelfasad kan hålla mycket länge, ofta upp till 100 år eller mer, förutsatt att den underhålls väl. Livslängden kan dock påverkas av flera faktorer som klimat, konstruktionens kvalitet och hur väl fasaden underhålls. Ibland kan man dock behöva laga fog på tegelfasaden eller fixa till sprickor.

Hur renoverar man tegelfasad?

Renovering av en tegelfasad kan inkludera flera steg beroende på fasadens skick. Vanliga åtgärder innefattar rengöring av fasaden, omfogning där gamla fogar tas bort och nya fogar läggs, ersättning av skadade tegelstenar, och ibland även applicering av en vattenavvisande behandling för att skydda fasaden mot väder och vind.

Vilken kostnad för att renovera tegelfasad?

Kostnaden för att renovera en tegelfasad varierar beroende på fasadens storlek, tillgång till fasaden (behov av ställning), skicket på tegelstenarna och de specifika åtgärderna som behövs. Vi ger dig en offertförfrågan för att putsa tegelvägg eller tegelfasad.

Vilket pris får jag betala för att foga om en tegelfasad?

Priset på att foga om en tegelfasad eller renovering av tegelfasad sätts individuellt. Du får alltid en prisförfrågan så du vet vad det kommer att kosta.

Såhär gör du för att kontakta en murare som är specialiserade på puts- och tegelfasad samt murning.

Ring kontoret på 0735-394168 eller lämna dina uppgifter så ringer vi upp dig så snart det är din tur. Vi har öppet måndag till fredag.